Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

mosselen á l'Américaine

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 kg mosselen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
1 vleesbouillontablet, 1 visbouillontablet
(olijf)olie
cognac, witte wijn
peterselie, tijm, dragon
cayennepeper
boter
citroensap

Bereiden

Snipper de sjalotjes, hak de knoflook fijn en laat ze in een
scheutje olie kleuren.
Voeg de peterselie, dragon en tijm toe en bak die even
mee.
Flambeer dit mengsel met de cognac en blus het met een flinke
scheut witte wijn af.
Voeg de tomaten toe.
Los de bouillonblokjes in 2 dl water op en voeg dit met een
ruime hoeveelheid cayennepeper toe (de saus moet nu eigenlijk
te heet zijn; de mosselen geven straks nog veel vocht af
waardoor de saus sterk wordt verdund).
Laat de saus ± 10 minuten pruttelen.
Was en controleer de mosselen en bereid ze als volgt: doe ze
in de pan, laat ze 5 minuten koken, schud ze om en laat ze
nogmaals 5 minuten koken.
Schep de mosselen met een schuimspaan in een serveerschaal en
roer wat klontjes boter door de saus, voeg een beetje
citroensap toe en schenk de saus over de mosselen.
Geef er stokbrood bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thaise mosselen (2 personen)
Kabeljauw met een korstje van mierikswortel
Garnalen indillesaus
Lulas grelhadasa Setubalense
Gegrilde zeewolf

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes